tisdag 22 mars 2011

Mitt hushåll

..är ett väldigt fint hushåll! Varje gång jag har varit utanför min dörr idag så har någon frågat om ja behöver något när ja e sjuk. Har nämligen feber. Tackade ja till vattenmelonjice och vindruvor. Nej till soppa, the, medicin och kyckling-gryta (och lime, han har erbjudit mej de förut fattar inte riktigt va han vill att ja ska ha den till?!). En kille har till oh med knackat på för att han hörde att ja hostade och undrade om ja behövde något. Två av de fina har erbjudit sig att handla åt mej och en annan kom in me sin hårddisk full av filmer. Insåg nog precis hur riktigt fint de är! I morse var ja helt groggy. Men nu börjar ja piggna lite, har inte gjort NÅGOT ida. Facebookat hela dan verkligen!! OCH bokat flyg till Nya Zeeland över påsk!! Fast ingen tillbaka än...! :) Det är ja och Becka, vi ska till sydön i 12 dagar!! Karin sk nog följa me oxå, iallafall en bit och sen kanske Clara kommer efter några dar. Kommer bli AWESOME!! Missar lite skola dock.. Får verkligen plugga i maj sen...! De löser sej!

Mina kurser är faktisk roliga, bara lite trött på att plugga nu.. En är om avvikande beteende - sociala teorier om varför människor begår brott och självmord och självskadebeteende och dylikt. Lektionerna är skitul! Sist kollade vi på en film om självmordbombare och vad som gör en person till detta. MYCKET intressant. ALLA kan formas till detta i rätt kontext - kom ihåg det!

Den andra är om gender och sexualitet, mycket feminism alltså..! Sist kollade v på debattprogram om unga tjejer och hur de påverkas av sexismen i vårt samhälle, ex alla reklamer som anspelar på sex (och bevarar våra könsroller..), men även andra saker såsom de avskyvärda BRATSDOCKORNA. Ja, de e intressant..

Min tredje kurs är om samhällsarbete, hur man arbetar som socialarbetare i samhällen för att de ska utvecklas. Vår lärare har precis varit i Indien och berättade om detta förra gången. Det var i ett projekt som hjälper framförallt kvinnor i byar i Indien till empowerment så att samhället kan utvecklas från fattigdom och segregation. SÅ jävla inspirerande!!

MEN.. även om de e kul så e de svårt att motivera sej till att sitta och läsa.. Önskar ja hade mer skoltimmar, har typ 8 i veckan nämligen....!

Skolan är sååå stor, har ja berättat de? Vi har massa restauranter och cafe, två barer, frisör, banker, affärer, läkare, psykologer, sportcenter med tennis, pool, gym och gruppträning och säkert tjugo andra sporter och vår egna vidlife sanctuary. Tror de går 60.000 här. De finns massa studentföreningar man kan gå me i. Ja e i surf och dyk tjohoo! Och de som har hand om dessa är SÅ flummiga och sköna aussifolk. Ja går vilse VARJE da, men de kanske inte kom som en chock.. haha.

Ska väl försöka sova nu då klockan är ett. Men ja har ju inte gjort nått ida så de känns lite skumt. E lite ledsen för att ja inte kunde gå till "Stollies" ida som är tisdagsstället, har missat alla gånger hitills. Men nästa gång...! OM min förkylningslook har gått över...

Puss puss puss /Hulken (har NÄMLIGEN hittat en rolig funktion på min wecam!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar